Hírek röviden
 • Fidesz-frakcióülés Debrecenben
 • Indul a szociális bérlakásépítési program

 • Fidesz-frakcióülés Debrecenben

  Szájer József szerint a dinamikus gazdasági növekedés eredményeként új perspektívák, új lehetőségek nyílnak meg Magyarország előtt az elkövetkező két esztendőben. A Fidesz parlamenti frakciójának vezetője erről szombaton beszélt Debrecenben, ahol kihelyezett ülését tartja a vezető kormánypárt országgyűlési képviselőcsoportja. Tájékoztatása szerint a szombati kabinetüléseken a képviselők számos javaslatot fogalmaztak meg a költségvetéshez, nem támogatnak viszont semmilyen kezdeményezést, amely új adó bevezetésére irányul. A Fidesz képviselői szerint a jövő évi költségvetésben - a beruházások és fejlesztések mellett - a hangsúlyt elsősorban a bérfejlesztésre kell helyezni. A jövő évi költségvetésnek az egészségügyi dolgozók és a pedagógusok lesznek a kedvezményezettjei - mondta Szájer József. A Fidesz-frakció kezdeményezi a sorkatonai szolgálat 6 hónapos időtartamra való csökkentését. Ezen túlmenően a fideszes képviselők országgyűlési határozati javaslatot nyújtanak be a Nemzetőrség felállítása érdekében.
      


  Indul a szociális bérlakásépítési program

  Matolcsy György Kaposvárott ünnepélyes keretek között lerakta a program keretében épülő első önkormányzati bérház alapkövét.

  Ezzel - jelentette be a gazdasági miniszter - megkezdődik a Széchenyi-tervben szereplő állami támogatású bérlakások építésének országos programja. - Kaposvár első díszpolgára Széchenyi István gróf volt; jelképértékű, hogy a róla elnevezett terv szociális bérlakásépítési programja is itt kezdődik - mondta. Az idén 3,1 milliárd forint támogatással ötszáz lakást, jövőre már 1500 új szociális bérlakást építenek költségvetési hozzájárulással - közölte. - Az lenne az ideális, ha minden tizedik lakás ebbe a kategóriába tartozna, vagyis évente négy-ötezer szociális bérlakás épülne - állapította meg a gazdasági tárca vezetője.

  Vissza a kezdőlapra