Képes album
Ennek az albumnak a gondolatát egy olvasónk vetette fel, aki szívesen böngészne a honlapon közölt képek között. Igaza van, de nincs kapacitásunk arra, hogy visszamenőleges gyűjteményt készítsünk. Ezért egy folyamatosan bővülő albumban kezdtünk el gondolkodni, s közben rájöttünk, hogy az ötlet több lehetőséget takar. A már egyre tekintélyesebb méretű Simon András Galéria mellett vannak apróbb képzőművészeti kiállításaink is, természetes hát, hogy a magunk anyagából is készíthetünk tárlatot, s egyben lehetőséget adhatunk bármely olvasónknak, hogy képeket helyezzen el a MHL-on.

Az anyag elhelyezésekor valamely ésszerű rendező elvet kell elfogadnunk. A feltöltés természete adja a megjelenés időrendjét, ekkor azonban hamarosan áttekinthetetlen képhalmaz áll elő. Ezért arra gondoltunk, hogy a képeket csoportosítjuk, s az egyes csoportokon belül az időrend adhatja a további sorrendet. No meg a mi kapacitásunk, ami szintén véges.

Az alábbi csoportokat alakítjuk ki:

Családi felvételek
MHL-pantheon
Események
Épületek, épület belsők, városképek, kertek
Festmények
Humor
Politikusok
Szobrok, emlékművek
Tájak
Ünnepek


Ez a felsorolás kissé esetleges, nagy előnye viszont, hogy bővíthető. A családi felvételek kategóriájával kettős célunk van. Olyan képekre gondolunk, amelyek a családi élet bensőségességét, harmóniáját tükrözik, s ezt feltételezve arra is módot adunk, hogy ki-ki elküldje hozzánk számára kedves digitális felvételét vagy beszkennelt fotóit, s mi tárhelyet adunk számára. Így ismerőseinek elég a kép lelőhelyét megküldenie, nem kell a képet magát. Aki akarja megadhatja a gyermek nevét, a család e-mail címét, de maradhat a nagyközönség előtt névtelen is.

A fenti szerkesztési elvekből következik, hogy az album túlnőhet a Magyar-Hon-Lap illusztrációinak körén, olyan képeket is elhelyezhetünk, amelyek egyetlen cikkel nem kapcsolódnak össze. A cikk illusztrációk esetén a kép link-ként is szolgál, rákattintva a szöveges részhez jutunk.

Az album kiépítése 2001. májusában kezdődött, s egy-két heti előkészítés után jelent meg mint friss anyag s folymatosan elérhető lesz a nyitólap Hasznos rovatából.
 

Vissza a kezdőlapra