Átalakítják a kormányt

A kormányzati rendszer átalakítása a Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztériumon kívül érinti még a gazdasági, a szociális és családügyi, valamint az egészségügyi tárcát is - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök.

A kormányfő egy sajtótájékoztatón, kérdésre válaszolva elmondta: hétfőn vagy kedden hozza hivatalosan nyilvánosságra, hogy a KHVM-en kívül végül melyik három-négy tárcát érinti még szerkezeti természetű átalakítás, s ennek milyen személyi konzekvenciái lesznek. Hozzátette: a következő napokban minden érintettel megtárgyalja a kérdést, s utána hozza meg a szükséges döntéseket.

- Nem fedik a valóságot azok a találgatások, amelyek szerint a változtatás koalíciós kérdéseket is érint - szögezte le Orbán Viktor. Mint mondta, csak olyan átalakítások történnek, amelyeknek nincs konzekvenciájuk a koalíciós szerződésben rögzített miniszteriális felelősségi körökre. Orbán Viktor hangsúlyozta: Katona Kálmán esetében nem személyi, hanem szerkezeti döntést hozott. - Elsősorban nem rajtam, hanem az érintetteken múlik, hogy az új kormányzati szerkezetben ki hol találja meg a helyét. Katona Kálmánnak kell válaszolni arra a kérdésre, hogy az új szerkezetben lát-e olyan feladatot, ami őt még hevíti - hangsúlyozta. A miniszterelnök megerősítette: a Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztérium átalakítása után lesz egy Közlekedési és Vízügyi Minisztérium, s másutt létrejön egy új informatikai, távközlési, audiovizuális iparággal is foglalkozó részleg.

Vissza a kezdőlapra