Tüntetés a korlátlan manipulálás kultúrájáért

 

A rendőrség megvizsgálja, megsértették-e a gyülekezési törvényt a Magyar Televízió székháza és a Képviselői Irodaház előtt  demonstrálók.
Az esemény nem volt bejelentve, azt a rendezők kulturális  eseményként hirdették meg, ám  felmerült a gyanú, hogy a  rendezvény célja, illetve valódi  tartalma nem felelt meg az  előzetesen közöltnek. Amennyiben szabálysértés  történt, akkor 100 ezer forint lehet  a bírság.
A médiatestületek ügyében hozott parlamenti döntések ellen, illetve a sajtószabadság  mellett 150-200 demonstráltak csütörtökön fekete zászlókkal a Magyar  Televízió Szabadság téri székháza és a Képviselői Irodaház előtt. A  helyszínen megjelent több olyan közéleti személyiség, illetve szocialista  képviselő, aki az előző kormányban tisztséget töltött be. Kovács László MSZP-elnök szerint a demonstráció valóban kulturális rendezvény volt, nem akadályozta a forgalmat, és semmi olyat nem okozott, ami a  rendőrség részéről beavatkozásra adott volna okot.


Eddig a híradás. Reméljük a rendőrség nem ül fel a provokációnak és nem indít eljárást. Már hallom is, hogy "Újabb lépés a rendőrállam felé!" vagy "A lövetés - még - elmaradt!" és hasonlók.

Fájdalmasan komikus ez a helyzet. A szocialista képviselői séta tág teret, fényképes beszámolót kapott. A médiakérdésről kiadott MKDSZ közleményről a következők jelentek meg a Magyar Nemzetben:
"Magyarországon a médiát nem a kormány, hanem az ellenzék által irányított újságírók tartják a kezükben - tartalmazza Surján Lászlónak, az MKDSZ elnökének csütörtöki közleménye, aki szerint nevetséges a sajtószabadság megsértéséről beszélniük azoknak, akik uralják a rádiókat, televíziókat, illetve az írott sajtó nagy részét."

Ez is egy olyan "keretes" aljára téve, amelynek címe: Médiaügyben demonstrál a baloldal.
Amikor ezt a címet adták, még nem tudták, hogy nem demonstrál, hanem kulturálódik. Rá fér. Meg kellene tanulnia, hogy a tüntetések szervezésének van rendje. Létezik például bejelentési kötelezettség.

Mit várjunk egy olyan politikai erőtől, amely kormányon ellenzékben egyaránt lábbal tiporja a törvényeket?

Az MKDSZ hálás lehet a Magyar Nemzetnek, mert egyáltalán lehozta a fenti kis hírt. Ezzel alighanem egyedülálló a magyar sajtóban, ha valaki látta más nyomát a közleménynek, kérjük írja meg nekünk.

A Magyar-Hon-Lap is hálás, mert felhívhatja tisztelt olvasói figyelmét, milyen viszonyban vannak a sajtóhírek a valósággal. Csak olvassák el még egyszer a nyilatkozatot, s azonnal látják majd, hogy igaz volt annak tartalma. Kimaradt ugyanis a lényeg, a kölcsönös megértés iránti igény, a felelős magatartásra buzdítás.   Vissza a kezdőlapra