Elvakultak

Már a vak is látja, csak az elvakult hazai ellenzék nem: elhibázott volt az Ausztria ellenes akció.

Már Gusenbauer az ellenzéki Osztrák Szociáldemokrata Párt elnöke is az Ausztria ellen bevezetett uniós szankciók feloldását sürgeti. Alfred Gusenbauer ezt a Bécsben vizsgálódó három bölccsel is közölte. Őket előszeretettel uniós delegációnak nevezi a sajtó. Pedig nem az unióhoz tartoznak. Portugália - a soros elnökség utolsó pillanataiban az Európa Tanács Emberjogi Bíróságát kérték fel, küldjön  ki három szakértőt. Ezek véleményétől teszik a tizennégyek függővé a döntésüket. Megfigyelők ebben az elegáns visszavonulás előkészítését látják.
Ugyancsak a szankciók eltörlését szorgalmazta a második legnagyobb osztrák ellenzéki párt, a Zöldek, valamint az Ausztriai Iszlám Közösség vezetője. Az uniós küldöttség szombaton befejezte ausztriai vizsgálódását. Tagjai elmondták, hogy három nap alatt elegendő anyagot gyűjtöttek össze jelentésük megírásához.
A magunk részéről azt sajnáljuk, hogy az osztrák szocialisták nem tudtak hatni magyar elvtársaikra. Az MSZP az egész esetet arra akarta felhasználni, hogy bizonyítsa, ők tartoznak az európai vonalhoz, a kormány elfelé fordítja a szekeret. Lám-lám, most hallgatnak. Vajon mit mondanak majd, ha feloldják a szankciókat? (Ez egyébként a gyakorlatban szinte már meg is történt).
 

Vissza a kezdőlapra