Ma van a Csíksomlyói Búcsú

Szent Kinga gyűrűje

A Magyarok Világszövetsége Erdélyi Társaságának égisze alatt a Csíksomlyói Búcsúhoz kapcsolódó kulturális eseményre kerül sor. Június 10-én 21 órakor lesz a Búcsú szabadtéri oltár-színpadán az Árpádházi Szent Kinga tiszteletére rendezett, Szent Kinga gyűrűje című misztériumjáték ősbemutatója. Az egy felvonásos, öt jelenetből álló, magyar és lengyel történelmi, egyházi, népi, klasszikus és kortárs zenékből, énekekből Török Viola által válogatott, összeállított és rendezett zenés darab a „Nép Anyja"-ként tisztelt Szent Kinga erkölcsi nagyságát emeli ki, a moldvai csángóknak, a középkori hitélet leghívebb őrzőinek szóló ajánlással.

Előadók: a sepsiszentgyörgyi Művészeti Líceum Eufónia kórusa, gyermek-dalcsoportja, Pro Musica kórusa és vonósnégyese (karmester: Sipos Zoltán, zenekarvezető: Nagy Hanna),

Közreműködnek: Márdirosz Ágnes, Zayzon Zsolt, Kacsó Zsuzsanna és Bocsárdi Magor, illetve a Violák népzene-együttes, Ségercz Ferenc furulyaegyüttese és a budapesti Musica Historica régizene- együttes (művészeti vezetô: Csörsz Rumen István).

Az előadást Orbán György Szent Kingához írt himnusza zárja.
 

Vissza a kezdőlapra