Új utakon a szociálpolitika
MKDSZ vélemény a sajtóban

A kereszténydemokrata politikus gyakran panaszkodik, hogy nem tudja gondolatait kifejteni, nincs közvetítő közeg, azaz média, amely eljuttatná szavait az emberekhez.

Baranyában, ahol a sajtó természete nem más, mint akárhol az országban, a kicsiny, de jelentős személyiségekből álló MKDSZ szervezet egyre többször hallat magáról. Sőt rólunk is, mert Erb Józsefnek a Magyar-Hon-Lapot is sikerült megismertetni a Dunántúli Napló olvasóival. Most (március 1-én) "Új szemlélet" címmel és a "Magyar Kereszténydemokrata Szövetség Pécs-baranyai Szervezete aláírással" jelentettek meg egy tudatformáló kis írást arról, milyen irányban is változik a magyar szociálpolitika.

Idézünk a cikkből:

"A segélyezés fontos eleme egy állam szociálpolitikájának. Mindenki kerülhet olyan nehéz helyzetbe, hogy szüksége lehet átmenetileg segélyre, a szociális védőháló némely elemére. Nem lehet azonban a lecsúszott állapot megőrzésének, stabil rögődésének ösztönzője, az emberi természettel ellentétes magatartásformák "kiművelésének" eszköze...
Az új törvények sokkal inkább munkára ösztönzők, mint elődeik...
A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség támogatja a kormány szociális és a munkanélküliség kezelésére tett intézkedéseit, törvénymódosításait, mert azok megfelelnek a nemzetközi tendenciáknak, elvárásoknak, s a hosszútávú nemzeti érdekeknek."

Örülünk a hatékony sajtómunkának, várjuk a folytatást.


Szívesen ismertetünk minden olyan írást, amely közvetve vagy közvetlenül az MKDSZ-szel illetve a kereszténydemokrata gondolattal kapcsolatos.
A teljes terjedelemben való közlés feltétele, hogy a cikket email-en vagy lemezen kapjuk.


Vissza a kezdőlapra