Időközi önkormányzati választások

Három helyen függetlenek, két helyen kormánypárti, egyen pedig MSZP-s jelölt győzött. Esztergomnak kormánypárti, Jászapátinak MSZP-s polgármestere lesz a jövőben, a kisebb települések lakói pedig - Sámsonháza kivételével - független vezetőt választottak a vasárnapi időközi választáson. A részvételi arány a legtöbb településen elérte az 50 százalékot, noha a polgármesterek megválasztásához akár egyetlen érvényes szavazat is elegendő, ha többen nem mennek el voksolni. Szoros küzdelem alakult ki több településen is.

Esztergomban a 23344 választópolgár közül  legtöbben, 3.577-en szavaztak Meggyes Tamásra, a Fidesz, az FKGP, az MDF és a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség jelöltjére, az eddigi ügyvezető alpolgármesterre. A második helyen végzett MSZP-s jelölt pedig 3.074 voksot szerzett. A szavazáson az állampolgárok 46 százaléka vett részt.

Jászapátiban a szocialista párti jelölt Szabó Lajos 1.610 szavazattal nyerte el a   polgármesteri tisztséget, míg a Fidesz-FKGP-MKDSZ jelöltje Járvás István alpolgármester 1.454 voksot szerzett. Harmadik lett a független Járvás Imre, akit a Békejobb 2000 támogatott. (Még nem ismert, hogy a független jelölt hány szavazatot vitt el, de az biztos, ha a jobbközép erők szétforgácsolódnak, akkor a bal oldal győz!) A 7276 választásra jogosultból 3628-an éltek szavazati jogukkal.

Sámsonházán a Fidesz jelöltje ifj. Szpisák János 4 vokssal kapott többet az előző polgármesternél, aki független jelöltként 99 szavazatot ért el.

Györgytarlón ugyancsak 4 szavazat döntött a korábbi független polgármester  javára.

A dél-zalai Börzöncén csak egyetlen jelölt, Bánfi Dezső indult, a választási szabályok szerint ő akár egyetlen érvényes  szavazattal is már a falu első embere lehetett.

A Baranya megyei Berkesden öt független jelölt közül Szabó László lett a polgármester.

Vissza a kezdőlapra