Röviden

Megszületett Tony Blair negyedik gyermeke.  - Mi is gratulálunk, miniszterelnökök körében ritka ez az esemény.

Hétfőn 14-órakor Nógrádi László miniszteri eskütételével kezdődik az Országgyűlés újabb ülése. Ma már jogos a gratuláció, hiszen ellenszavazat nélkül támogatták terveit a gazdasági bizottságban.

Harmadik gratulációnk Horváth Zsoltnak jár, aki Pusztai Erzsébet utóda lesz. - Az új politikai államtitkár szerint több pénz kell az egészségügyre. A tárca átalakítására vonatkozó további tervekről az őt faggató riporternek kitérő választ adott: a miniszter nélkül nem nyilatkozik. Jó érzés látni, ha valaki úgy készül egy feladatra, hogy tisztában van a jogkörével.

A szocialisták és szatellíta szervezeteik szerint csak a társadalom leggazdagabb 20-25 százalékát támogatja a kormány. - - Meglepő, hogy szerintük a minimálbéren élők is ide tartoznak. A minimálbér ezen kormány alatt minden más jövedelmnél jobban nőtt, és minden korábbi minimálbér emelésnél is gyorsabb volt. A most tervezett emelés csak tovább növeli a szegénység elleni lépés hatékonyságát.

Dávid Ibolya nem tartja szükségesnek, hogy most új megegyezés legyen a koalíciós partnerek között. - Pedig volna mit rendezni, s jobb lenne most, a választásokra való felkészülés elején tisztázni a dolgokat. Érdemes elolvasni Mészáros László MDF és MDNP tag cikkét a május 19-i Magyar Nemzetben: Békejobb és Balhorog.

A pénzügyminiszter büntet: Surányi csak fele jutalmat kap, hiszen a tovább nőtt a CW Bank vesztesége. - Nem csoda, arra bízta a rendbetételt, aki csinálta a bajt.

New York sikeres polgármestere, Rudolph Giuliani nem indul a szenátori posztért. Most feltárt prosztata rákja mellett nem vállalja a kampányt. Ez a döntés nagymértékben megkönnyíti Hillary Clinton helyzetét.

Vissza a kezdőlapra