A magyar és szlovén gazdaság a régió élvonalában


Megjegyzés: A Central European Economic Review szerint nemzetközi szakértők az "átmeneti gazdaságokat" tíz kategóriában pontozták. A magyar gazdaság kapta a legtöbb pontot a törvényesség, az árfolyamstabilitás, a termelékenység és a tőzsdei likviditás kategóriákban, Szlovénia állt az első helyen a fizetési mérleg, a világgazdasági integráció, a politikai stabilitás, az üzeleti etika és a gazdasgái erő tekintetében, az árstabilitás kategóriájában Csehország vezetett.


További figyelemre méltó gazdasági hírek
(2000. január 12.)

1999-ben 72 milliárd forinttal nőtt a bemutatóra szóló, tehát névtelen bankbetétek összege. A fekete gazdaság elleni küzdelem jegyében mihamarabb kellene ezeket megszüntetni, nem várva az EU tagsággal járó ilyen kötelezettségre.
*****
A nyugdíj ágazat költségvetése mintegy 23 milliárd Ft többlettel zár. A többlet fele vagyoneladásból származik, de az eredmény így is bizonyítja a járulék-csökkenés helyességét.
*****
A vasutas szakszervezetek bérigénye mintegy 5 milliárd Ft-nyi összeget jelent. Az ember azt gondolná, hogy teljesítése nem jelenthet leküzdhetetlen akadályt a kormányzat számára. Számunkra adófizetők számára elfogadhatatlan lenne, hogy a ma is a népgazdasági átlag felett kereső vasutasság, amely pillanatnyilag évente 40-70 milliárdnyi veszteséget termel további kedvezményekhez jusson, ez előbb-utóbb az adócsökkentő tervekkel ellentétes adóemelésre vezetne.
A Pénzügyminisztérium egyébként megkezdte a 2001-re szóló adótörvények előkészítését. Ezekben az ÁFA vagy a személyi jövedelemadó csökkentése esetleg a kamatadó ismételt bevezetésével párosul. A szociális igazság megköveteli, hogy a közteherviselésben mindenki részt vegyen. Nem tekinthető erkölcsös megoldásnak, ha a legkisebb fizetéseket is 20 százalékos személyi jövedelemadó elvonás terheli, míg a több milliós bankbetétek kamatjövedelmei adómentesek.
*****
Személycserék a Gazdasági Minisztériumban. Matolcsy György gazdasági miniszter megpályáztatja a minisztériumi állásokat. Ez azt eredményezheti, hogy csak a feladatra alkalmas és a vezetés bizalmát élvező munkatársak dolgozhatnak majd.

Vissza a kezdőlapra