Kilépett a FIDESZ-frakcióból Gyuga Pál

A képviselő az etikai bizottság ülésén - amelyet a Fidesz- frakció elnökségének kérésére hívtak össze - nem jelent meg.
"A Fidesz-frakció döntését - az etikai bizottsági meghallgatásról - és az üggyel kapcsolatos, a sajtóban megjelent rágalmakat visszautasítom, méltatlannak tartom, hogy emberi méltóságomban alázott meg, és ezért a mai nappal a Fidesz-frakcióbeli tagságomról lemondok" - olvasható Gyuga Pál nyilatkozatában, akit azért kívánt a testület meghallgatni, mert egy őrző-védő céggel május 13-án lefoglaltatott egy keszthelyi üzemet, hogy így zárjon le egy több éve húzódó jogvitát. A képviselő szerdai nyilatkozatában hangsúlyozza, hogy a polgári demokrácia két fontos alappillérre épül: az emberi méltóságra és a tulajdon szentségére. Az természetes, hogy a tulajdonosnak a bitorlóval szemben joga van a saját tulajdonát védeni - fogalmaz a keszthelyi ingatlanvitáról a honatya.

Kommentár: Kereszténydemokrata szemmel a Fidesz a lehető leghelyesebben járt el. Gyuga képviselő úr nemzetközi bonyodalmat is okozó önbíráskodás útjára lépett, ám a frakció mégsem ítélt, hanem ki akarta vizsgálni az ügyet. Az etikai vizsgálat lehetőséget biztosított volna Gyuga Pálnak, hogy tisztázza magát. A vizsgálat elutasítása valójában a bűnösség elismerése. A frakció örömmel védte volna meg mindenféle aljas támadástól, sőt magára vette volna ezeket, ha a képviselő hiteltérdemlően bebizonyítja ártatlanságát. A Fideszt illetve tagjait számos alaptalan vád érte és éri folyamatosan, amelyeknek egyetlen célja van, feltételezi, hogy valami megragad belőle. A kormánypárt képes volt eddig is kiállni az átatlanul, aljas indulatból vagy politikai érdekből megtámadottak mellett. Gyuga nem bízott az igazában és így egy hangzatos, ám átlátszóan gyermeteg hivatkozással megsértődve távozott. Távozása a fenti gondolatmenet alapján tisztázza a többi megtámadottat és erkölcsileg őt marasztalja el.
Noha a kormány parlamenti többsége nem túl nagy, a történtek ismét bizonyítják, a Fidesz ma az a párt, amely képes elvi alapon politizálni, és nem engedi morálisan beszennyezni magát.
 

Vissza a kezdőlapra