Hírek, kommentárok röviden
MSZP - MP jegyesek?

Thürmer Gyula szerint egy esetleges fehérgyarmati siker hosszú távú együttműködés alapja lehet az MSZP és a Munkáspárt között. Nincs kétségünk, s ismét összenő, ami összetartozik. Hiszen nem is volt tisztességes az olyan osztozkodás, amelyben az egyik örökli az eszmét, a másik a vagyont.

Egyre megbízhatóbbak

Az egyik nemzetközi hitelminősítő eggyel feljebbre, BBB plusz-ra helyezte a magyar devizaadósság besorolását. A Duff and Phels Credit Rating Co szerint a felminősítés azt a javuló ellenálló képességet tükrözi, amelyet a magyar gazdaság a külső megrázkódtatásokkal szemben mutat. Úgy látszik, az ellenzék károgása nem hallatszik el mindenhová.

Ki élvezi a média háborút

Az ellenzék nem a média békében, hanem épp a média háborúban érdekelt. Ezt fejtette ki Áder János házelnök egy sajtótájékoztatón, amelyen sajnálkozott, hogy az ellenzék nem tette lehetővé a média kuratóriumok elnökségének teljes létszámban való felállítását. Az ellenzéki magatartás hasonlít annak a képviselőnek az észjárására, aki azért nem szavazta a meg az Európa Tanácsban az Ausztria monitorozását elrendelő javaslatot, mert szerinte az ellenőrök amúgy sem fognak találni semmit, ám ha ezt majd jelentik az ET-nek, akkor nem lehet többé szidni Ausztriát. Így gondolkodnak azok, akiknek minél rosszabb, annál jobb.

Lecsúszik az olaj ára

Az olajárak sem nőnek az égig. Az olajtermelő országok szövetsége a termelés növelését határozta el. Az Egyesült Államokban tetemesen, egy hét alatt ötmillió hordóval nőtt az olajtartalék. Az olaj már a londoni tőzsdén 25,48 dollárra esett le. Az Egyesült Államok épp most enyhült meg Irak irányába, mondván, hogy az embargó már nem a rendszert, hanem a lakosokat sújtja. Humánus döntés, bár a valódi indok igaziból önérdekre alapul. Felpörög ugyanis az olajat élelemért akció, közben az amerikai érdek is világosak: magas olajár mindenkinek rossz, s Irak bekapcsolódása a termelésbe leviszi a túlzottan magas árakat.
 

Vissza a kezdőlapra