Kisebbségi lengyel kormány

A liberálisok Lengyelországban sem mások, mint nálunk. Ott sem képesek korrekt együttmű-ködésre.
A kisebbségből való kormányzás tulajdonképpen a nagykoalíció intelligens formája, nincse-nek közép-európai hagyományai.
Reméljük nekik sikerül!

EU-javaslat internetes szolgáltatások adóztatására

A Európai Bizottság álláspontja az, hogy az interneten folytatott kereskedelmet egyformán kell kezelni az árucserék más formáival, így senki nem részesülhet külön kedvezményben csak azért, mert elektronikus kereskedelmet folytat.

Az Európai Bizottság javasolta, hogy az Európai Unió terjessze ki a forgalmi adózás kötelezettségét az elektronikus úton, illetve fizetős televízió- és rádióadók útján nyújtott szolgáltatásokra. A módosítás egyaránt vonatkozna a szoftverekre és számítógépes szolgáltatásokra, illetve művészeti, kulturális, sport-, tudományos, oktatási, szórakoztatási eseményekkel kapcsolatos információkra. A javaslatot a tagországok minisztereinek is el kell fogadniuk ahhoz, hogy érvénybe lépjen, és az eddigi jelek szerint nem biztos, hogy egyöntetű lelkesedés fogadja majd. Gondot okozhat azoknak az amerikai cégeknek az adóztatása, amelyek fizikailag nincsenek is jelen az EU területén.

A brüsszeli javaslat egyik célja éppen az, hogy a jelenleg adómentesen kereskedő amerikai cégek ne legyenek kedvezőbb helyzetben, mint uniós versenytársaik. Az amerikai vállalatok zenei, szoftver, illetve információs anyagokat ma még adómentesen tudnak terjeszteni.
 

Vissza a kezdőlapra