Átszervezik a KHVM-et

A kormányfő Katona Kálmánt, teljesítménye alapján az egyik legjobb miniszterének tartja , akivel a jövőben is szívesen dolgozna.
Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott szokásos heti nyilatkozatában ezzel reagált a közlekedési miniszter távozásáról szóló sajtóhírekre, melyek napok óta makacsul tartják magukat. A távozásról szóló hírt kedden délelőtt még maga az érintett is cáfolta, este azonban, miután tárgyalt a miniszterelnökkel, aki fel akarja darabolni a minisztériumot, Katona Kálmán is azt mondta: lehet, hogy nem marad a tárca élén. A miniszter a Híradóban rossz ötletnek nevezte az elképzelést, amely eltökélt szándéknak tűnik. Ugyanakkor azt mondta, nem tud arról, hogy a vízügyet az agrártárca alá rendelik, de ha ez megtörténne, az szerinte "már mindennek a teteje lenne", és akkor le is mondana.
A miniszterelnök szerdai rádió-interjújában úgy fogalmazott: két év után ideje változtatni a kormány szerkezetén az átalakítás azonban nem csak a Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztériumot érinti, bár szerinte a távközlés és az informatika területén a legégetőbb a módosítás. Orbán Viktor azt ígérte, hogy még a héten eldől, milyen formában működik tovább a tárca.

Vissza a kezdőlapra