Módosító javaslat
Dr. Áder János Úrnak
az Országgyűlés elnökének

Helyben

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály 102. § (1) bekezdése alapján “A magzati élet védelméről szóló 1992. évi LXXIX. törvény módosításáról” szóló T/2293. számú törvényjavaslathoz a következő

módosító javaslatot

terjesztjükem elő:

A törvény 1. §-ának (2) bekezdésének eredeti c) pontja az alábbiak szerint változik:

c) [valamint a helyi önkormányzat a gyermekjóléti és gyermekvédelmi ellátások biztosításával segíti a várandós anyát és családját a születendő gyermek vállalásában és felnevelésében.] támogatja az életvédelmi egyesületeket és alapítványokat, különösen azokat, amelyek anyagi támogatást is nyújtanak az arra rászoruló várandós anyáknak.
Indokolás

Az eredeti törvényjavaslat a magzatvédelmi törvény 2 §-ának (3) bekezdését módosítja és azt az állam feladatainak a fölsorolásával kezdi. Célszerű, ha a javaslatban c) pontként szereplő, de a helyi önkormányzatoknak feladatait kijelölő rendelkezés önálló (4) bekezdést képez. Az állam feladatainak felsorolását viszont célszerű kiegészíteni a javaslat szerint az életvédelmi egyesületek és alapítványok támogatásának hangsúlyozásával. Az életvédelem nem a magzatvédelem szinonimájaként szerepel, tágabb értelemben ideértendők például az öngyilkosság megelőzését célul kitűző szervezetek is.

Budapest, 2000. április 3.

Vissza a kezdőlapraVissza az előző oldalra