Békejobb a Békejobbnak?
A Fideszen nem fog múlni az együttműködés az MDF-fel.


Kövér László, miután részt vett az MDF elnökségi  ülésén elmondta: nem sérelmezi az MDF  együttműködési szándékát a Válalkozók Pártjával és a Magyar Demokrata Néppárttal sem. A Fideszen nem fog múlni a  megállapodás, bár nem tudja, hogy mikor kezdik meg a választási együttműködést, a két koalíciós párt közötti választási szövetség megkötéséről  tárgyalásokat nem folytattak.
Dávid Ibolya azt  mondta, hogy a választási szerződésre a két párt  szeptemberben térjen vissza.Ezt akár áttörésnek is értelmezhetjük. Korábban ugyanis az elnökasszony korainak tartotta, hogy két évvel a választások előtt megállapodjanak.
Később Balsai István már a tárgyalások megindításáról beszélt, s íme már ennek időpontja is körvonalazódik.
Az ellenzéki képviselőket választott körzetekben már most tudni kellene, hogy ki lesz a koalíció jelöltje, még ha ezt így nem is hoznánk most nyilvánosságra. Amikor a héten Dávid Ibolya látogatást tett a Fidesz-MKDSZ frakcióban, Surján László MKDSZ elnök felvetette, ezekben a körzetekben két éves késében vagyunk a jelöltállítással. Akkor még az elnök asszony nem volt fogadókész.
A választások megnyerésének legfontosabb feltétele a kormányzati munka sikere. Második helyen, de aligha kevésbé fontosan viszont a hatékony és szívből is jövő együttműködés áll. Ha az MDF kész egy közös lista - közös jelölt jellegű összefogásra és az FKGP-Fidesz együttműködés a körzetek egy meghatározott részében ugyancsak eléri, hogy a polgári oldalnak csak egy jelöltje legyen, a győzelem esélyei ugrásszerűen megnőnek.
 

Vissza a kezdőlapra