Békejobb 2000

A jobb-közép összefogás minden barátja örülhet, ha Pusztai Erzsébet és Dávid Ibolya mosolygós képét látja, amint egymás kezét fogják. Erról szóltak a sajtótájékoztatók, erről az óriásplakátok.
Összefog tehát két erő, amelyeknek soha nem lett volna szabad szétválnia. Múlt-feledő szavaik minden más politikus számára megszívelendők. Egyéni érzelmektől vezetve nem szabad ország-vezetésre vállalkozni!
Nem tudni még, hová vezet az MDF-MDNP egymásra találása. Mindenesetre jó lesz, ha ezek a jobb napokat látott politikusok nem versengenek-marakodnak tovább egymással, s ha nemcsak egymásra, hanem magukra (választóikra) is találnának.

Miért nincs ott az MKDSZ?- kérdezték az újságírók. Köztünk soha nem volt harag, nincs miért békejobbot nyújtsunk egymásnak. Politikánk nyitott minden jóakaratú és hozzánk hasonló erő felé, céljainkat meghatározta a legutolsó küldöttgyűlés határozata.
Mint alapításunk óta mindig, most is konokul mondjuk, mindannyiunknak együtt, ha lehet egy szervezetben van a helye. A Fidesz, MKDSZ, MDF, MDNP, esetleg a magára talált KDNP - ki higgyen a csodákban, ha nem mi - egységben megállíthatatlan erő. Az érintettek többsége azonban még inkább bízik önmagában, mint az összefogásban. Nem szabad senkinek siettetni az egység bekövetkeztét. Ezt erőből nem lehet tartósan elérni. Ha pedig még nincs meg az egység kialakítására való politikai akarat, akkor mindegy, hogy milyen maga a szervezet, fontos, hogy a választó felé egy jelölt képviselje közös akaratunkat.
A helyenként látható Békejobb 2000 plakáton Ékes József, a Vállalkozók Pártja elnöke áll Pusztai Erzsébet bal válla mögött, nem mint egyesek vélik, Harrach Péter. Az MKDSZ tehát nincs ott az MDF kettéválása által okozott sebek begyógyulásánál, hiszen nem volt részese a szétválásnak. De örömmel lát minden olyan mozgást, amely erősíti a kormánykoalíció pártjait, növeli az összefogást.
 

Vissza a kezdőlapra