Vitában az ellenzékkel

Az MHL is közreadta Tóth Gy. László tanulmányát a kormány és a média viszonyáról. A hét végén a Népszavában és a Népszabadságban több olyan írás is megjelent, amely mintha csak illusztrálni akarná ennek a tanulmánynak az igazát.

A cikkek részletes elemzése helyett elsősorban a bennük nyíltan vagy burkoltan megfogalmazott gondolatokkal szállunk vitába.

Érdemes megfigyelni Mező Ferenc mesteri húzását. Úgy beszél Simicska lebukásáról, mintha az megtörtént volna, pedig jól tudjuk, hogy semmi ilyesmi nem történt, és Orbánnak nem is volt oka indulatba jönni. Ugyanebben a cikkben Fidesz szálláscsinálónak nevezi Mező Mádl Ferencet, s e közben Bauer Tamásra hivatkozik. Azt állítja, hogy a Fideszé a közszolgálati és a két kereskedelmi orfeum. Még jó, hogy a cikkét megjelentető Népszavát nem minősíti kormány propaganda lapnak.

A rádióból, újságból érkező híreket nehezen tudja az ember felülbírálni, s megfelelő sajtótörvény hiányában folyamatosan ki vagyunk téve a hazugságok és a manipuláció áradatának. A polgári oldal híveinek tehát a józan kétkedés hangján kell fogadnia minden hozzá eljutó információt.

Vissza a kezdőlapra