A miniszterelnök a jogszabályok lelkéről

A miniszterelnök ma reggeli szokásos rádió interjújában a praxis-jogot szerzett orvosok rendelő és műszervásárlásait elősegítő kedvezményes hitelekről beszélt és foglalkozott az Ausztriában kialakult politikai helyzettel.

Kifejtette, hogy minden jogszabálynak "lelke" van, az a cél, hogy a társadalom valamely rétegének a helyzetén javítsunk, valamilyen problémát megoldjunk. Az sajnos igaz, hogy egy egész országra érvényes rendelkezés nem egyformán hat minden élethelyzetre. Az interjút, amely rövidesen olvasható lesz a Miniszterelnöki Hivatal honlapján, elsősorban azért ajánljuk elolvasásra, mert a jogalkotásnak ez az a szemlélete, amely oly sok korábbi politikus gondolatvilágából hiányzott, és ami kiemelten indokolja a jelenlegi kormányfő támogatását. A magunk részéről azt kívánjuk, hogy a jogszabályokat előkészítők is sajátítsanak el valamit ebből a szemléletből.

Fontos üzenet volt a kormányfő éles reagálása Haidernek azon kijelentésére, hogy az Európa Unió új tagjainak felvételük előtt el kell érniük az Unió átlagos bérszínvonalát. Ez sosem volt így, az uniós tagság nem egy lendületes gazdasági fejlődés jutalma, hanem éppen annak eszköze.
 

Vissza a kezdőlapra