Hírek - Vélemények

Két óra a fogdában
Meciart mintegy két óra elteltével szabadon engedte a rendőrség. - Nem tudom mi az ellentétje a "Pünkösdi-királyság" fogalomnak. Pedig most erre lenne szükség, hogy pontosan fejezzük ki magunkat. Meciar úr szemmel láthatóan csak egy jó reklámfogásnak tudja be az egészet. Innen Budapestről pedig nem húzható meg a mérleg: használt vagy ártott az egész kommandós akció a szlovák demokráciának.
 

Védekezés mindenütt

A fenti kép a Magyar Nemzetben jelent meg, s a képaláírás a mindenütt való védekezésre utalt. - Azért fontos ez, mert elterjedt a hír: Szolnokot védik, más településeket pedig feladnak. A kimerültség, a bizonytalanság, a veszély jó talaja a rémhíreknek. Ne vigye el az energiákat a felesleges feszültségkeltés! Az árvízvédelem egységes, s közös érdek, hogy a gátak között maradjon a folyó.

Nem kell a veszélyes hulladék lerakó

A nógrádi Etes lakói tiltakoznak a falu határában tervezett veszélyes hulladék lerakó ellen. A fél falu aláírta a tiltakozó ívet. A polgármestertől függő emberek alig több mint 20 százaléka, a függetlenek közel 60 százaléka merte nevét és adatait adni a tiltakozáshoz. - Az MTV Híradó nézői is láthatták, a tiltakozást aláírta a térség országgyűlési képviselője, Surján László is. Nem eleve helytelenítve minden veszélyes hulladék lerakót, de elfogadhatatlannak tartva az ügy kezelése során eddig elkövetett szabálytalanságokat és törvénysértéseket.
Vissza a kezdőlapra