Szájer József szolnoki beszédének részletei

A kongresszusra készülő Fidesz megyei választmányainak eddigi tanácskozásai megerősítették, hogy szétválik a kormányfői és a pártelnöki poszt, s a Fidesz új elnöke várhatóan Kövér László lesz. Szájer József frakcióvezető szerint a legnagyobb kormánypárt véleménye a jövőben markánsabban jelenhet meg.

Szájer József beszélt arról is, hogy a január végi kongresszus az alapszabály-módosítás mellett programadó lesz, azaz feladatokat és irányokat szab meg számukra. A kongresszus előtt a Fidesz vezetése figyelembe kívánja venni a tagság véleményét, melyre alapozva önálló, markáns, saját programot kíván kidolgozni. Ily módon alakíthatja ugyanis a Fidesz az ország jövőjét az elkövetkezendő évben - hangsúlyozta a frakcióvezető.

A 2000. esztendő egyik legfontosabb teendője, hogy a gyorsuló gazdasági növekedést össze kívánják kapcsolni a munkahelyteremtéssel és a családok helyzetének javításával - mondta a politikus. Ebben a kérdésben lényeges különbség van a mostani koalíciós kormány és előző között, hiszen a Horn-kabinet által oly gyakran hangoztatott makrogazdasági mutatók javulását a polgárok nem érzékelték - mondta Szájer József.

A Fidesz törekvését a parlamenti frakcióvezető számokkal is alátámasztotta, miszerint az idén a családok támogatására 13, lakásépítésre 31, a kis- és középvállalkozások fejlesztésére 22, agrárium- és vidékfejlesztésre 14, honvédelemre pedig 43 százalékkal szánt többet a kormány. Szájer kiemelte a családtámogatási programot, amely - tájékoztatása szerint - nem áll meg a közelmúltban megtett lépésekkel. A jövőre nézve az a célja a kormánynak, hogy a gyermekek után járó adókedvezményeket tovább bővítse, a ciklus végéig a GYED összegének felső határát a minimálbér háromszorosára emelje - húzta alá a politikus.
 

Vissza a kezdőlapra