Gyermekpornográfia terjesztésével gyanúsítanak egy szabaddemokrata önkormányzati képviselőt

A nyomozók szerint Lévai Levente kisgyerekek meztelen fotóit tette fel az internetre, a házkutatáskor a rendőrök a lakásán is találtak a fotókból.

Kommentárunk: Itt az ideje, hogy mindenki belássa, alapvető erkölcsi normák nélkül nem lehet és nem szabad a közszolgálatban részt venni. Európának Belgiumtól Kispestig erkölcsi megújulásra van szüksége.

A BRFK a német hatóságok bejelentése alapján vizsgálatot kezdeményezett Kispest korábbi polgármestere, Lévai Levente ellen. Az SZDSZ-es Lévai jelenleg is a XIX. kerületi képviselőtestület tagja, azzal gyanúsítják, hogy pedofil képeket tett fel az internetre. A szóban forgó képeken 4-5 éves kisgyerekkel fajtalankodnak felnőttek.
Az SZDSZ-es önkormányzati képviselő lakásán tartott házkutatás során pedofíliára utaló kazettákat és egyéb bizonyítékokat is találtak a rendőrök. Szakértő ad majd választ arra, hogy a lefoglalt számítógépről kerültek-e fel a világhálóra a pornóképek vagy csupán magánemberként gyűjti azokat a politikus.
A gyanúsított szabaddemokrata politikus szabadlábon védekezhet. A kétgyermekes családapa politikai támadást vél felfedezni az ügy hátterében, mert néhány hónapja "belenyúlt" a kispesti piac milliárdos felújításának ügyébe.
Az SZDSZ vezetősége közleményt adott ki az ügyről, mely szerint a rendőrségi vizsgálat végéig a kerületi önkormányzati képviselő párttagságát közös döntés alapján felfüggesztik.