Szemkeő a nők szerepéről
Új politikai államtitkár a szociális tárcánál

Harrach Péter szociális és családügyi miniszter reméli, hogy új politikai államtitkára, Szilágyiné Szemkeő Judit hozzájárul majd a minisztérium arculatának megteremtéséhez, s erősíti a tárca egyik fontos feladatatát, a nők esélyegyenlőségének megteremtését. A miniszter erről azt követően beszélt, hogy Göncz Árpád köztársasági elnök átadta Szemkeő Juditnak a megbízólevelét.

A politikai államtitkár elmondta: nem az a tárca célja, hogy a nőknél a családi szerepet a munkahelyi feladatvállalás elé helyezze. – Háromgyermekes anyaként bizonyítani szeretném, hogy a kettőt együtt is lehet csinálni – mondta.
Szemkeő Judit – aki korábban az Oktatási Minisztérium közigazgatási államtitkára volt – kifejtette: előző munkahelyén szerzett tapasztalatai alapján meggyőződése, hogy az iskolai nevelés és a családpolitika szétválaszthatatlan.
Továbbra sem lehet tudni, hogy a minisztérium átszervezését követően Pál Lajos eddigi jogi ügyekkel foglalkozó helyettes államtitkár elfogadja-e a gazdasági tárcánál számára felajánlott állást.

Z.N.
Magyar Nemzet
2000. június 2.
Vissza a kezdőlapra