Furcsa sztrájk

A MÁV szerint nem bérért, hanem szakszervezeti privilégiumokért folyik a sztrájk. A közvélemény nem örül a sztrájknak, s a lakosság nem is szolidáris vele.
Nyilván ezért ítélte el a vasutassztrájkot még az SZDSZ is. Nekik most futni kell a százalékok után, minden vélt vagy valós népszerű dolgot meg fognak lovagolni.
A szakszervezetek részéről kardcsörtetés hallatszik, főleg az MSZOSZ ad ki harcias nyilatkozatokat, ebben még azt is kifogásolja, hogy a pártok beleszólnak a munka világának ügyeibe - ezt ugyan csak az SZDSZ tette meg.
Van valami álszent abban a magatartásban, ahogy a vasutasok felveszik a munkát, miközben az induló vonatok számát megegyezés szabályozza. Szerda (febr. 2.) este hangzott el először olyan hír, hogy a nem sztrájkoló vasutasok nagy száma lehetővé tette, hogy a tervezettnél több vonat induljon. Az embernek az az érzése, hogy kifulladóban van a sztrájk. Óránként 4 millió forint veszteség, mondja a MÁV vezetése.
Szerdán egyébként látszólag semmi sem történt, a tíz órás tárgyalás után azonban mindkét fél elégedettnek látszott. S közben óránként elvész 4 millió, azaz elveszne, ha nem állították volna meg az órát…

Vissza a kezdőlapra