Még tart a téli politikai uborkaszezon

Aligha kell részletesen foglalkoznunk azzal, hogy Kökény Mihály január 18-ára összehívta a szociális és egészségügyi bizottságot. Megpróbál még egy bőrt lehúzni az agyhártyagyulladásról. Erről egyébként így nyilatkozott az autóbuszon utazó közönség: média-agyhártya járvány. Tisztelgünk az elhunytak emléke s családjaik fájdalma előtt, de nem értjük, miért csinálnak egyesek ebből is politikát.

Érdekesebb a 168 órában megjelent Magyar Bálint és Kovács László interjú. A bevezető Békesi Lászlót idézte, aki szerint "a szocialista párt tizenkilencedik századi, mára már irreleváns értékeket képvisel, s különben is: számára a végcél a hatalom megszerzése." - Egyetértünk.

Kovács László szerint azonban ők a Fidesszel ellentétben nem a múltba, hanem a jövőbe tekintenek. Egy másik figyelemre méltó idézet: "Mi valóban nem a Tony Blair vezette Munkáspárt harmadik útját járjuk, nem is a Schröder-féle újközepet célozzuk meg." - Hát, valóban nem.

Magyar Bálint kifogásolja, hogy a Fidesz - noha egész kampánya az ország kettészakadásának megállítására irányult - most semmit nem tesz ezért. - Legyen szabad megjegyezni, hogy az önkormányzati támogatások ilyen átalakítása idején épp az SZDSZ próbálta leghangosabban megakadályozni a tervezett változtatást. Akkor Budapestet védték, most pedig csak vagdalkoznak.

vissza a főlapra