Ügyek

Várhegyi ügy. A Budakörnyéki Bíróságon megkezdődött a kultuszminisztérium politikai államtitkárának a pere.
A Pest Megyei Főügyészség Várhegyi Attilát egyrészt különösen nagy, mintegy 190 millió forintos vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel vádolja, azért, mert 1995-ben Szolnok polgármestereként közreműködött a város több, nagy értékű telkének szinte ellenérték nélküli eladásában. Emellett vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetésről is szól a vádirat, mert mintegy 1, 3 millió forintot szerzett több cégtől, hogy finanszírozza a Fidesz, ezen belül a saját maga kampányát az 1994-es szolnoki önkormányzati választásokon.
A perre azért kerülhetett sor, mert azt Várhegyi maga kérte. Úgy érezte, nem tud másképp kitörni a körülötte felgyülemlett vádak tengeréből, csak ha egy érvényes bírósági ítélet zárja le az ügyet. Noha a másodrendű vádlott részben Várhegyi ellen vallott, az államtitkár a tárgyalás szünetében újságírók előtt leszögezte, hogy a terhére rótt cselekményeket nem követte el, erre bizonyítékai is vannak.

Deutsch ügy. A miniszternek házasságon kívüli gyermeke született. Újságok, TV adások csámcsognak a híren. Magunk sem tartjuk helyesnek a történteket, sőt. Azonban azt is felháborítónak tartjuk, hogy mások, például Demszky Gábor esetében, a sajtó nem tartotta szükségesnek a magánélet feltárását.

Vissza a kezdőlapra