Na ugye!
Bölcs volt a három bölcs

Az Európai Unió, még a portugál elnökség utolsó napjaiban felkérte az Európa Tanács mellett működő emberjogi bíróság elnökét, jelöljön ki három szakembert, hogy megvizsgálják, sérülnek-e az emberi jogok Ausztriában, ahol a Szabadság Párt kormányzó erő lett.
Már maga ez az akció visszavonulást jelentett. Mindenki tudta ugyanis, hogy az új osztrák kormány alatt semmiféle csorba nem esett Ausztriában az emberi jogokon.
A felkérés mindössze azt célozta, hogy a túlzott és elsietett, a szakmai vonal megkérdezése nélkül, mindössze a kormányfők közötti telefon beszélgetések hatására meghozott szankciókból méltósággal lehessen visszavonulni.
A három bölcs meghozta ítéletét. Kijelentéseik nem könnyítik meg a 14 kormányfő helyzetét. Nemcsak a szankciók megszűntetését javasolják, hanem rámutatnak arra, hogy azok már eddig is károsak voltak. Alkalmat adtak ugyanis arra, hogy erősödjék az osztrák idegen és Európa ellenesség.
A jelentés a hazai ellenzék csúfos kudarca is. Emlékezzünk, a szocialisták és a szabaddemokraták habzó szájjal követelték, hogy a magyar kormány fagyassza be az osztrákokkal való kapcsolatokat. Kíváncsian várjuk, hogy megkövetik-e a feleslegesen és hibásan kritizált magyar kormányt. (Valójában nem fogadnánk erre.)
 

Vissza a kezdőlapra