EgyesEgyütt
4. szám

Mottó: Mindig vannak gyerekek, akik hajthatatlanok, s csak a saját fejük után mennek. Új utakon járnak, s miattuk jut előbbre az emberiség. S van nagyon sok gyerek, aki a szüleire hallgat, felnőttként pedig ápolja a hagyományokat, őrzi az értékeket. Általuk marad fenn az emberi kultúra.

A rovat célja: Közösségre nevelés. Példák bemutatása, ahol a közösség, a csapat, a nemzet ereje felülmúlhatalan. Együtt célba érhetünk, egyedül ritkán.

A kampány időszakában Baló György közszolgálati riporter beszélgetett Harrach Péter szociális és családügyi miniszterrel az m1 tévécsatornán. A beszélgetés során felmerült egy kérdés, ami engem nagyon elgondolkodtatott.

A kérdés valahogy úgy hangzott, nem fáj-e Miniszter Úrnak, hogy a tárcáját érintő jelentős eredményeket nem Ő, hanem Orbán Viktor miniszterelnök úr jelenti be? Miniszter úr a rá oly jellemző rezzenéstelen arcával, higgadtan válaszolta, hogy nem, nem fáj. Hiszen ez a dolgok rendje. Baló urat csak nem hagyta nyugodni a dolog, és egy pár percet még elidőzött a kérdésnél, míg miniszter úr rendületlen nyugalommal újra meg újra megerősítette fenti válaszát.

Baló úr szemmel láthatóan nem értette. Én viszont hirtelen rájöttem valamire, amit eddig nem fogalmaztam meg magamnak. Akinek az önkifejezés, az egyéni karrier, az érvényesülés a legfontosabb az életben, az nem érti meg, hogy a jó célért való közös munka öröme mit jelent. És akkor mindegy, ki jelenti be. A fő az, hogy részt vehettem benne, hozzátehettem a magam tehetségét, munkáját. EgyesEgyütt.

Bercsi Kati
 
visszaÚt a Magyar-Hon-Laphoz visszaÚt a FényHíd nyitólaphoz