Internetes polgári zászlóvivő


HírKövető

Választás

Kuncze Gábor “jogi gengszterizmusnak” nevezte az OVB döntését, miszerint érdemben foglalkozik a töredékszavazatok elosztását megkérdőjelező állampolgári beadvánnyal. (2002. április 26.)

A negyedik választás Magyarországon címmel vitaestet rendezett a Bibó István Közéleti Társaság pénteken a Kossuth Klubban. A Soros Alapítvány, az Alapítvány a Liberális Politikáért, valamint a Friedrich Neumann Alapítvány által támogatott rendezvény előadói Gombár Csaba, Kéri László és Kende Péter politológusok voltak. Az előadásból többek között azt is megtudhattuk, hogy Dávid Ibolya egy “kotkodáló tyúk”, aki “tojt valami jobbközép tojást”, és hogy a polgári kormány nagygyűlésein résztvevő fiatalok Mao vörösgárdistáinak utódai. (2002. április 29.)

Az árkok betemetéséről, a társadalmi összefogásról beszélt május elsején Medgyessy Péter. Kovács László viszont azt hangoztatta: hajrá mindenkinek, kivéve Orbán Viktort. A pártelnök szerint az elmúlt négy évben nem volt polgári értelemben vett Magyarország, mert a megfélemlítés, a közpénzek lenyúlása és a hazudozás nem polgári érték. Kovács szerint a választók a “valódi polgári értékekre”, a demokráciára, a szolidaritásra és a társadalmi igazságosságra adták a voksukat. (2002. május l.)

Ma tárgyalja az alkotmányügyi bizottság a Fidesz beterjesztését, hogy egy évig őrizzék meg a választások szavazólapjait. A Fidelitas az ügyben aláírásgyűjtést kezdeményezne, ám az OVB tegnap úgy döntött: csak a jogorvoslati határidő lejárta után tárgyalhat a hitelesítésről. (2002. június 13.)

Elutasította tegnap az alkotmányügyi bizottság kormánypárti többsége azt az indítványt, mely az idei országgyűlési választások szavazólapjainak egyéves megőrzését kezdeményezte. (2002. június 14.)

Az alkotmányügyi bizottság elutasította a választási szavazólapok 90 nap helyett két évig történő megőrzését szorgalmazó képviselői indítványt. (2002. június 28.)

Rogán Antal: álszent a kormányoldal, ha a parlament mai plenáris ülésén nem járul hozzá a szavazócédulák megőrzésére vonatkozó fideszes javaslat rendkívüli és sürgős tárgyalásához. Ez ugyanis azt jelentené, hogy az indítvány napirendre vételét ugyan támogatják, de a normál tárgyalási menetben a törvényjavaslatról valószínűleg már nem dönthet a T. Ház a nyári ülésszakon, a szavazólapokat viszont július 21-ig megsemmísitik.

(2002. július 2.)

Az országgyűlési választási szavazatok újraszámlálását, valamint a voksok megőrzését követelő emberek tegnap az Erzsébet hidat tartották blokád alatt, majd a Kossuth térre vonultak, ahol estére már négy-ötezresre nőtt a tömeg. A Fidesz úgy véli, az MSZP-t és az SZDSZ-t terheli a felelősség az utcai tüntetések miatt, mivel a kormánypártok lesöpörték a szavazatok megőrzésére, valamint újraszámlálására vonatkozó alkotmányos kezdeményezéseket. (2002. július 5.)

 
visszaÚt a Magyar-Hon-Laphoz visszaÚt a FényHíd nyitólaphoz