MememePepepe 

Szó szerinti idézetek Medgyessy Pétertől
(Medgyessy light)

ATV - Napkelte, 2002. március 30.


Nem tudtam azt, hogy mennyi a rokkantnyugdíjas. Ugye az embernek a fogalmában benne van, hogy hát sajnos előfordul, hogy valaki rokkanttá válik, leszázalékolják, és hát ez olyan marginális. Valahol néhány ember. Nem. Rengeteg sok ember. Ne keressük, hogy ez most menekülés miatt volt, vagy másért. Csak azt látom, hogy nagyon-nagyon sokan vannak. Van, aki nem tolókocsival jön, van, aki tolókocsival jön, és elmondja, hogy 13 meg 15 ezer forintból nem lehet megélni, meg 17 ezer forintból nem lehet megélni. Én ezeket nem tudtam... Szóval tehát számomra ilyen értelemben ez olyan fajta új ismeretszerzés, ami a számomra öröm.

Én tudom, hogy ez egy humoros műsor, kicsit könnyedebb, de hát végül is le kell néha ereszkedni a néphez is. (a Sláger Rádiós meghívásról)

Nézze, én azt látom, hogy szegénység van, és tudatlanság van, és ezeket a kérdéseket kell megoldani. Ha ezeket a problémákat megoldjuk, akkor ezekkel lényegében megoldjuk a cigányproblémát is.

Nézze, a családbarát fogalom az egy, nem nagyon kézzelfogható fogalom.

Miért ne lettem volna az MSZMP KB tagja?

Egy dél-magyarországi településen nagyon jól elbeszélgettem az előadás után helyi MIÉP-es vezetőkkel. Figyelemre méltó, amit mondtak.

2001.09.05. DunaTV - Indul a nap

 

Nézze, én azt gondolom, hogy nem tudom mi az, hogy kampány.

Nem, én a sajtóban is elmondtam, hogy én a búzaégetéssel nem értek egyet. De, talán nyugodtan mondom azt, hogy én az ördöggel is hajlandó vagyok szövetkezni azért, hogy a magyar vidék kérdéseit megoldjuk, és Isten bizony, higgyék el, Karsai József nem az ördög.

A FényHíd 2. számából 

vissza Vissza a kezdőlapra