Fidesz választmányi ülés

Szomorú vagyok.

A Választmány zárt ülésen döntött az Európai Néppárthpoz való csatlakozás következő lépéseiről, felemelő szép gondolatok között. Egyhangúan.
Ötven öt igen.

Majd ugyancsak zárt ülésen a hódmezővásárhelyi feloszlatásról. Ötven igen egy tartózkodás, ha jól emlékszem. A furcsa az volt, hogy az érintettek nem szólaltak meg, pedig háromszor kérték fel őket erre. Egyikük ráadásul választmányi tag is. Nevetséges, amit felhoznak. Mondanivaló hiányában formális támadást indítanak. Nem tudtak volna védekezni, hiszen nem lehet olyan ügy, amely miatt a Fidesz egy platformra kerülhetne a Munkáspárttal, az SZDSZ-szel és a MIÉP-pel. Nem tudtak volna védekezni, mert hónapok óta megfosztották a választókat attól a joguktól, hogy városukat az erre nagy többséggel megválsztott polgármester irányítsa. Nem tudtak volna védekezni, mert egyetlen komoly és bíróság előtt megálló vádat nem tudtak felhozni a polgármester ellen.

Szomorú azért vagyok, mert az MTV Honlapjának alábbi cikke alapján a Néppárthoz való csatlakozás, azaz a Liberális Internacionálé elhagyása csak két címsort ért meg, a hódmezővásásrhelyi vihar pedig nemcsak ezt, hanem az új hallgatói hitelrendszerre illetve a 10 éves önkormányzatiságra vonatkozó mondanivalót is elfedte. Honlapunkon ezekre majd visszatérünk.
Azt azonban már most érdemes tudatosítani: a Fidesz hivatalosan is elismerten európai, mérsékelt párt, amely döntően kereszténydemokrata értékrendű. Mivel előzetes reményeimnek megfelelően  erről egyhangúan döntött a választmány, valójában nem is vagyok szomorú. Tulajdonképp örülök. Ám dühít, hogy ebben nem tud osztozni az, aki csak a hírekből ismeri, hogy mi is történt.

Surján László

Az MTV honalpjáról (16:11)

A párt országos választmánya budapesti ülésén elfogadta azt a javaslatot, hogy a Fidesz csatlakozzék az Európai Néppárthoz.

A testület a továbbiakban ötvenöt igen szavazattal, egy tartózkodás mellett feloszlatta a hódmezővásárhelyi Fidesz-csoportot, amely megítélésük szerint a párt politikájával ellentétes tevékenységet folytatott. Kis András, a feloszlatott városi szervezet korábbi elnöke és Marton Péter jelenlegi elnök azonban újságíróknak nyilatkozva úgy értékelték: a feloszlatásra azért került sor, mert nem hajlandóak Rapcsák András polgármestert támogatni az időközi választáson. Álláspontjuk szerint a csoport feloszlatása alapszabály-ellenesen történt, a dokumentum értelmében ugyanis nekik is jelen kellett volna lenniük az ülésen, nem kaptak viszont tájékoztatást arról, hogy mikor kerül sor ennek a napirendi pontnak a tárgyalására. Várhegyi Attila, az országos választmány elnöke ezzel szemben azt közölte: határozat született arról, hogy az érintettek részt vehetnek a zárt ülésen, a testület azonban nem köteles ellenőrizni, hogy azok valóban élnek-e ezzel a lehetőséggel.

Vissza a kezdőlapra