A Parlament - MSZP javaslatra - nem vette napirendre
a hódmezővásárhelyi közgyűlés feloszlatását. Amint korábban jeleztük, így az alkotmányellenesen működő képviselőtestület a választásokig hivatalban marad. A további alkotmányellenes működést az ellenzéken kívül a FKGP és az MDF is támogatta igen szavazatával.

Parlamenti jegyzőkönyv
2000. szeptember 25.

ELNÖK: Most az MSZP képviselőcsoportjának indítványáról határozunk, amelyben azt kezdeményezi, hogy az ülés napirendjén ne szerepeljen a Hódmezővásárhely megyei jogú város közgyűlésének feloszlatásáról szóló országgyűlési határozati javaslat módosító javaslatainak határozathozatala.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a napirendi pont elhagyására irányuló indítványt. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Az MSZP, az SZDSZ, az FKGP és az MDF képviselők igennel szavaznak. - Közbeszólások az MSZP soraiból: Ez többség! - Zaj.)

Tisztelt Országgyűlés! (A kormánypárti padsorokra mutatva:) Bár ezen az oldalon kevesebben vannak, de úgy tűnik, hogy a többség elfogadta ezt az indítványt. Ha valakinek efelől kétsége van, kérem, kérjen szavazást. (Simicskó István: Legyen gépi!) Megadom a szót Horváth Balázs képviselő úrnak.

DR. HORVÁTH BALÁZS (MDF): Elnök Úr! Gépi szavazást kérünk.

ELNÖK: A képviselő úr indítványára tehát megismételjük a szavazást. Ezúttal nem kézzel, hanem géppel szavazunk. Kérem tehát, hogy mindenki ilyen módon adja le a szavazatát. Még egyszer nem ismétlem meg az indítványt, ezt nyilván pontosan tudja mindenki.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a napirendi pont elhagyására irányuló MSZP-s indítványt. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 163 igen szavazattal, 124 nem ellenében, 5 tartózkodás mellett a napirendi pont elhagyására irányuló javaslatot elfogadta.

(15.10)

Ennek következtében természetesen ez nem szerepel majd a most kezdődő üléshéten. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

Vissza a kezdőlapra