Meglepő e-mail
MEMO ISTENTŐL
To:  TE
Date:  MA
From:  A FŐNÖK
Subject:  RÓLAD VAN SZÓ
Reference:  ÉLET
 

Az Isten vagyok. Ma megoldom a gondjaidat. Kérlek emlékezz, nekem nincs szükségem a te segítségedre.

Ha az életben kezelhetetlen helyzettel találkozol, ne sokat kínlódj a megoldással. Mindössze az IÁMD (Isten által megteendő dolgok) dobozba kell tenned. Minden helyzetet megoldok, de az ÉN IDŐM-ben, nem a tiédben.

Ha az ügyet betetted a megfelelő dobozba, többé ne aggódj a dolog miatt. Inkább figyelj mindarra a csodára, ami már most jelen van az életedben.

Ha beragadtál a forgalmi dugóba, gondolj azokra, akik nem is álmodhatnak arról, hogy valaha autót vezessenek.

Ha rossz napod van a munkahelyeden, jussanak eszedbe azok, akik évek óta állástalanok.

Ha szomorkodsz, mert egy kapcsolatod megromlott, gondolj azokra, akik sohasem tapasztalták meg, milyen szeretni és szeretve lenni.
 

Ha az fáj, hoigy megint elmúlt a hétvége, gondolja arra az asszonyra, aki nyomorában napi húsz órát dolgozik, hét napon át minden héten, hogy táplálhassa gyermekeit.

Ha mérföldekre minden segítségtől lerobban a kocsid, gondolj a bénákra, akik még egy kis sétára sem tudják elhagyni otthonaikat.

Ha új ősz szálat találsz a hajadban, gondolj azokra, akiknek rákját gyógyítják, s csak arra vágynak, hogy legyen hajuk egyáltalán.

Ha tanácstalanul azon elmélkedsz, hogy mi az élet, és mi a célod, légy hálás. Vannak, akik nem is élnek addig, hogy eljussanak ehhez a kérdéshez.

Ha úgy érzed, hogy mások keserűségének, felelőtlenségének, kisszerűségének, bizonytalanságának áldozata vagy, emlékezz, hogy még rosszabb is lehetne. Például, ha közéjük tartoznál.

Elhatározod, hogy továbbküldöd ezt a levelet egy barátodnak? Köszönöm. Esetleg - bár soha nem tudsz róla, - alapvetően beleszólsz az életébe.
 
 

Vissza a kezdőlapra