Bomba robbant Moszkvában

 


Magyar idő szerint délután 6 óra 4 perckor bomba robban Moszkva közepén, Kreml közelében - jelentette be Irina Andrianova szóvivő. A robbanás híres Puskin térre vezető földalatti sétáló utcában történt. Hét ember (a legelső jelentések szerint nyolc) meghalt, 31 megsérült.

A forgalom természetesen megállt, a lezárt területen azonnal megindult a nyomozás, amelyben a rendőrség mellett a titkosszolgálat szakemberei is részt vesznek.

A robbanás letépte, leégette a sérültek ruháit. Maria Korzhenikova, egy 19 éves bolti eladó, aki az aluljáróban dolgozott, beszámolt arról, hogy a villany kialudt, az ajtó kinyithatatlan lett, a boltot az ablakon át hagyta el, mert félt, ha lent marad meghal. Félelme nem volt alaptalan, hiszen azóta egy másik robbanó szerkezetet is találtak, de sikerrel hatástalanították. A túlélők egyike az utcán elvérzett.

Moszkva polgármestere terror támadásról beszélt. A tragédiát összefüggésbe hozzák a csecsen válsággal. Most négy éve, hogy Groznijt elfoglalták az Oroszországban csak lázadóknak nevezett csecsenek. A város azóta ismét orosz kézen van, de lényegében megsemmisült.
 
 

Vissza a kezdőlapra