MSZP-KDNP TALÁLKOZÓ - EGYÜTTMŰKÖDÉS?
 
A gazdaság  jó teljesítménye  ellenére nő a szegények száma, mindinkább kettészakad az ország - állapította meg  Kovács László és Giczy György.

A Magyar Szocialista Párt és a  Kereszténydemokrata Néppárt vezetői  szerint a Magyarország  helyzetét  és  jövőjét érintő több kérdésben is hasonló a két párt véleménye, ami  lehetőséget kínál az együttműködésre.

A keresztény  értékekre  hivatkozó  Fidesz vezette kormány érzéketlen az  emberek többségének rosszabbodó helyzete iránt - áll a két pártelnök  találkozója után kiadott közleményben.

A fenti együttműködés a következőképpen néz ki a gyakorlatban:

a) Hir a Veszprémi Naplóban:

Baánt támogatja a KDNP is

A többek között a Magyar Szocialista Párt által is támogatott független polgármesterjelölt, Baán Barnabás mögé sorakozott fel a Kereszténydemokrata Néppárt.


b) A Balatonfüredi MKDSZ vezetősége az alábbi nyilatkozatot tette:

Kit is támogatnak a kerezténydemokraták?

A Veszprém megyei Naplóban-ban megjelent rövid cikk a közelmúltban arról szólt, hogy a KDNP Megyei Választmánya Baán Barnabást támogatja polgármester jelöltként a balatonfüredi időközi választásokon.

A közlemény a politikailag tájékozottabbak körében többet árt a jelöltnek, mint amennyit használ, viszon arra jó, hogy a politikát kevéssé ismerő, de keresztyény-keresztény elveket valló embert félrevezesse. A rövid közlemény azt sugallta, hogy a KDNP-nek jelentős bázisa lehet Balatonfüreden. Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Olvasót, hogy a KDNP szakadása alkalmával a balatonfüredi szervezet teljes egészében csatlakozott a MAGYAR KERESZTÉNYDEMOKRATA SZÖVETSÉG-hez.

Nincs tudomásunk arról, hogy Balatonfüreden a KDNP-nek egyetlen tagja is lenne, így a KDNP-nek annyi beleszólása sincs a polgármester megválasztásába, mint például az algyői dalárdának.

Állítólag Pálfy Sándor az elmúlt két év alatt "nem teljesítette azokat a várakozásokat, melyeket a KDNP állított fel". Sajnos a Megyei Választmány elfelejtkezett arról, hogy ilyen követelmények a Polgármester úr felé soha el nem hangzottak.

Felhívjuk a Tisztelt Olvasó figyelmét, hogy a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség Balatonfüredi Szervezete Pálfy Sándort támogatja polgármester jelöltként az időközi választásokon a jobboldali koalíció egyik tagjaként.

Sajnálatos tény, hogy a KDNP - különösen az utóbbi időben - nem a keresztyény-keresztény értékrendet képviseli.

Balatonfüred, 2000. szeptember 12.

Magyar Kereszténydemokrata Szövetség
Balatonfüredi Szervezetének vezetősége
Kiváncsian várjuk, hogy a függetlenségére és tárgyilagosságára oly kényes sajtó teret ad-e ennek a nyiltkozatnak.
Vissza a kezdőlapra