A felajánlás
Október 8-án vasárnap, a püspökök jubileumán, a Szentatya újra megismétli a világ felajánlását.
Ez az ünnepélyes felajánlás a fatimai kegyszobor jelenlétében történik, mely október 6-án pénteken érkezett meg Ciampino repülőterére, diszkréten, ahonnan rögtön a Szentatya magánkápolnájába vitték, az Apostoli Palotába. Szombat reggel, a Rózsafüzér Királynője emléknapján, körmenetben a Szent-Péter bazilikába vitték, ahol a hívek leróhatták előtte tiszteletüket. A délután folyamán a Szeplőtelen Szűz kegyszobrát a Szent Péter téren helyezték el, ahol a Szentatya, a jelenlévő püspökökkel együtt a rózsafüzért imádkozta. Az este folyamán a vatikáni Ecclesia Mater klauzúrás nővérekhez viszik, ahol az éjszakát tölti.

Nyolcadikán vasárnap reggel ismét a Szent Péter térre viszik, ahol az ünnepélyes szentmisére és a felajánlásra kerül a sor. Innen ismét a pápai magánkápolnába viszik. Az ünnepélyes búcsúvétel hétfőn reggel lesz a San Damaso udvarban, ahonnan Fiumicino repülőterén keresztül visszaviszik Fatimába.

Abban a kivételes kegyelemben lesz részünk, hogy a magyar nemzeti zarándoklat vezetői és résztvevői jelen lehetnek a világ újra felajánlásán, Magyarok Nagyasszonya ünnepén. Ez az ünnepi esemény zárja a vértanúk századát és nyitja meg a Megváltás harmadik évezredét. Bizonyára ez az alapvető motívuma II. János Pál pápának is, hogy a harmadik évezredet a Szeplőtelen Szűz pártfogásával kezdhesse mind Egyházunk, mind pedig a népek és nemzetek, az egész emberiség. (Somorjai Ádam írása nyomán)

Úgy gondoljuk, hogy a Szentatyával lélekben egyesülve, október 8-án ki-ki személyesen tegye meg saját életének felajánlását. Így tehetjük teljesebbé és egyöntetűbbé a Szentatya gesztusát. Nem-katolikus olvasóink megértését és türelmét köszönjük.
 

Vissza a kezdőlapra