Advent
Jó szívvel ajánlom a honlap olvasóinak:

Várnai Péter: KARÁCSONYRA VÁRVA

Családjaink Karácsonyra várva ebben az évben is együtt készülhetnek a nagy ünnepre. Osztozhatnak egy 2000 évvel ezelőtt élt család örömében, ahol egy kisfiú született. Jézus világra jötte sok ember számára az időszámítás kezdetét, esetleg egy új történelmi kor nyitányát, másoknak életük középpontját jelenti. Decemberben a karácsonyi várakozás napjai, különösen a hétvégék tartogathatnak a családban felfedezéseket és új örömöket.
Az első hétvége televíziózás nélküli estéi alkalmasak lehetnek arra, hogy elővegyük a porosodó társasjátékokat, megkeressük a fiókok mélyén rejtőző csomag kártyákat. A játék hangulatos órái egymás közelségével ajándékoznak meg.
A második hétvége televíziózás nélküli estéi alatt előkerülhetnek a már régen nem látott fényképalbumok és diaképek. Milyen jó, hogy nem csak cipeljük a napi feladatok terheit, hanem erőt meríthetünk elődeink példájából és a múlt tapasztalataiból.
A harmadik hétvége televíziózás nélküli estéin felkereshetjük régen nem látott rokonainkat, barátainkat. Talán egy kicsit el is felejtettük őket. A szomszéd, akivel csak nagy ritkán futunk össze, vagy a közelben lakó baráti család is biztosan szívesen venné látogatásunkat.

Szívvel-lélekkel várjuk az ünnepben Őt. Várjuk a szeretetnek azzal a parazsával, amely minden embert éget és minden családban világítani akar.

Fulop Akos /satya/ RM sarisapi plebanosKépünk: adventi koszorú egy kis falusi templomban.
 
 
 
 
Vissza a kezdőlapra