Tiltakozás a hollandiai hirdetés miatt
Az Országimázs Központ tiltakozik amiatt, hogy egy holland napilapban fizetett hirdetés jelent meg állítólagos magyarországi gyermekkínzásokról - hangzott el a magyar közszolgálati televízió, m1 esti híradójában csütörtökön.
A hirdetést az Amnesty International holland szekciója tette közzé, utalva arra, hogy Magyarországon a rendőrök gyermekeket kínoznak. Tóth Zoltán az Országimázs Központ vezetője elmondta, hogy az ügyben levelet írnak az Amnesty Internationalnek. - Ebben elsősorban arra helyezzük a hangsúlyt, hogy minden egyes hír ami Magyarországról megjelenik az érdekeinket szolgálja, de nem mindegy, hogy mi jelenik meg - hangsúlyozta a központ vezetője. Hozzátette mindenkinek szívesen állnak rendelkezésére, akinek információra van szüksége Magyarországról. Tóth Zoltán úgy fogalmazott: ez a levél inkább segítség felajánlás lesz, mint egyfajta helyesbítés.
Szekeres-Varsa Vera az Amnesty International Magyarország elnöke elmondta, hogy a hír nem tőlük származik, nem tudnak róla és keresik a kapcsolatot a holland szervezet megfelelő személyével, annak érdekében, hogy megtudják ki indította el az ügyet.
A szervezet holland szóvivője, Rud Bolkas szerint a hirdetésben szerepelhetett volna egy másik ország is, Magyarországot csak példaként, véletlenszerűen választották. A szóvivő elmondta azt is: nem tartozik a nemzetközi szervezet hatáskörébe, hogy azzal foglalkozzon milyen hatással lesz ez Magyarország európai integrációjára, illetve az országról alkotott képre. Rud Bolkas elmondta, hogy több Hollandiában élő magyar panaszkodott már náluk a hirdetés miatt.
Vissza a kezdőlapra