Halál Bagdadban
ENSZ-ben megkezdődött a vita a Bagdad elleni szankciók feloldásáról. Több európai ország, köztük Oroszország úgy véli, hogy a megszorító intézkedések nem érték el céljukat, míg a brit és az amerikai kormány a szankciók fenntartása mellett foglalt állást.

Mi meg csak hüledezünk.
A parlament szociális bizottsága egy Pest környéki otthont látogatott meg, amelyben többek között a fogyatékosoknak a társadalomba való bekapcsolásával foglalkoznak. A képviselők szembesülhettek a ténnyel: nincs képezhetetlen ember. Eközben több mint 50 szellemi fogyatékost végezte ki Irakban az igazi halálraítéltek helyett, akik baksissal megváltották az életüket - ez álla brit külügyminisztérium jelentésében, amelyet  a londoni Guardian pénteki számában közölt.

Az elmúlt hónapokban harminc prostituáltat fejeztek le és fejüket elrettentésül saját házuk küszöbére tették le. Szeptemberben előfordult, hogy valakinek kivágták a nyelvét, mert bírálta Szaddám Huszeint, nyolc embert októberben pedig az államfőről készült falfreskó összemázolásáért végeztek ki. A kivégzési és kínzási parancsokat legtöbbször az elnök családtagjai írják alá.

Tart még a XX. század. De mi lesz jobb jövőre???

SL 

Vissza a kezdőlapra