Pártszövetség lesz a Békejobb
Kereszténydemokrata értékeken nyugvó, konzervatív tömörülés létrehozásának előkészítését kezdik meg a Magyar Demokrata Néppárt, a Vállalkozók Pártja és a Kisgazda Szövetség szakértői. Ebben állapodtak meg tegnap a három párt vezetői, miután áttekintették a Békejobb együttműködés helyzetét, az összefogás erősítésével összefüggő feladatokat.
Pusztai Erzsébet, az MDNP elnöke a találkozó után lapunknak elmondta: a Békejobb alapítóinak – az antalli értékrend és politikai magatartás megőrzése érdekében – a lehető legrövidebb időn belül olyan pártszövetséget kell létrehozniuk, amelyben az egyes pártok megőrzik szervezeti integritásukat, és a párttörvény szerint bejegyzett, elkülönült szervezetként működnek.
A tegnapi egyeztetésen a Magyar Demokrata Fórum vezetői más elfoglaltságuk miatt nem voltak ott, a pártszövetség megalakításában azonban jelzésük szerint részt vesznek – erősítette meg Pusztai Erzsébet. Mint fogalmazott, az előkészítés megkezdését nem lett volna célszerű halogatni. Arra a kérdésünkre, hogy tervezik-e az új tömörülés indítását a 2002-es választásokon, a pártelnök azt mondta: az erre vonatkozó konkrétumokról egy év múlva érdemes majd tárgyalni.


A Népszabadság fenti híradása nem igényel kommentárt.
Vissza a kezdőlapra