Nem meglepő:
Demszky vállalja a jelölést
Demszky Gábor vállalja a pártelnöki jelölést az SZDSZ tisztújító küldöttgyűlésén. A főpolgármester beszédében élesen bírálta mind a Fideszt, mind az MSZP-t, párhuzamot vonva a két párt felfogása között. Célja az, hogy tisztességes versenyben leváltsa Orbán Viktor miniszterelnököt. A parlamenti küszöb körül bukdácsoló párt részéről merész vállalkozás ez.
Demszky név szerint is kritikával illette pártja két politikusát, Fodor Gábort és Bauer Tamást, akik álláspontja szerint azt képviselik, hogy a Fidesz-kormány leváltása érdekében az SZDSZ az önfeladásig fogjon össze a szocialistákkal.
Ha az SZDSZ Demszky és Fodor közül választ, biztosan Demszky nyer. Ekkor Fodor esetleg ismét pártot változtat? - tehetjük fel magunknak a kérdést. Az MSZP köreiben nem népszerű, leváltását megkönnyebbedve fogadták akkor. Ám 19-es vöröskatona őseihez illene a lépés. A vér nem válik vízzé - mondják Gyöngyösön.

Végül egy fontos kérdés: Mi az új Demszky programjában? 1998-tól Magyar Bálint is a Fidesztől és az MSZP-től való egyenlő távolságtartásról beszél. Csodálom, hogy ezt nem feszegetik a médiák. Illetve nem is csodálom. (A legnagyobb újdonság a tisztességes magatartás lenne, ha megvalósulna.)

SL
Vissza a kezdőlapra