Arculatváltás a Duna TV-ben
A Duna Televízió megváltozott arculattal és műsorszerkezettel jelentkezik december 24-én, a csatorna 8. születésnapján.

Az arculat tizenkét új főcímmel és öt új díszlettel módosul karácsonykor - mutatott rá Pekár István, a televízió elnöke, hozzátéve: teljes arculatváltásra véleménye szerint nincs szükség. Az eseményre kiadott tájékoztató szerint a Cseppnyi változás mottójú arculatfrissítés fő motívuma a vízcsepp, amely az új főcímekben és az új, dinamikusabb logóban is visszaköszön.

A műsorszerkezet változásáról szólva Pekár István elmondta: szeretnék a csatorna erősségeit - a gazdag kulturális- és filmkínálatot - megtartani, és emellett olyan területeket fejleszteni, mint például a gyerekeknek
szóló, a magyar anyanyelvet ápoló, oktató, illetve a szórakoztató műsorok.

Meszleny László hírigazgató kiemelte: erősíteni szeretnék hírműsoraikat is, amelyeket tartalmasabbá, pergőbbé kívánnak tenni. Pekár István hozzátette: a jövőben a híradókban - amelyek számát növelik - csak friss, aznapi anyagok jelenhetnek meg.  Tudatta azt is: a gyorsaság biztosítása érdekében a Magyar Rádióval és a Magyar Televízióval közösen jövőre egy kárpát-medencei hírhálózat kialakítását kezdik meg, valamint folyik a kárpát-medencei tudósítói hálózat átalakítása is.

Az új műősorszerkezetet ismertetve a hírigazgató elmondta: átalakul a reggeli műsor, amely ezután Indul a nap címmel várja a nézőket. A déli híradó 11 óra 50 perckor kezdődik. Kalendárium címmel napi szolgáltató műsor indul délutánonként.  - Az élő sportközvetítések is megjelennek a Duna Televízió műsorán - jelezte Pekár István.

Olvasóink véleményét, tapasztalatait szívesen közvetítjük a Duna TV felé.


Vissza a kezdőlapra