Nizza
Az európai polgár békésen aludt, a korán kelők már ébredeztek is talán, amikor megszületett a siker, megegyezésekkel zárult a nizzai csúcs.

Mi magyarok jó érzésekkel fogadhatjuk a híreket. Az eddigi ködből kiemelkedik két dátum: 2003 és 2005. Ezek az évek jelenthetik tagfelvételünket. Tudjuk 11 szavazatunk lesz, s azt is, hogy 19-en képviselnek majd az Európai Unió Parlamentjében minket. Ezek ma  még távoli részletek, ami igazán jelentős számunkra, hogy az eddig is hangoztatott differenciálódás előtérbe került, s ha az igen elkötelezett svéd elnökség felpörgeti a dolgot, 2003 végére meg lehet a teljes jogú tagság. Elakadhat ugyan a folyamat még több helyen, például a nemzeti parlamentek ratifikációs vitáiban. E parlamenteknek ugyanis nemcsak a mi felvételünkről, hanem a nizzai egyezményről is dönteniük kell.

Ez legyen az ő gondjuk, meg fogják oldani. Mi viszont örüljünk annak, hogy Magyarország ott halad az élen, bármit kárognak is a politikai mikiegerek.

Lássunk hát hozzá, ad eddigieknél eltökéltebben, hogy valóban teljesítsük 2002 végére a ránk eső házi feladatot, jogharmonizációstúl, népszavazásostúl.

SL
Vissza a kezdőlapra