Orbán - az antikommunizmust fenn kell tartani
 

                       (MTI) - Az antikommunizmus fenntartása nem pártpolitikai, hanem erkölcsi kérdés, ezért azt állami, kormányzati szinten kell kezelni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton, a közép-európai Polgári Pártok budapesti konferenciájának zárónapján. A kormányfő értékelése szerint a jövő iránti felelőtlenség lenne, ha az új generációk nem ismernék és értenék meg szüleik, nagyszüleik múltját.
 A miniszterelnök olyan nemzeti és nemzetközi alapokon álló közép-európai intézményhálózat létrehozását szorgalmazta, amelynek feladata a kommunista múlt feltárása és bemutatása lenne. GGondljuk el, vajon a képen látható embernek ugyanazt jelenti-e Lenin, mint a tisztelt Olvasónak?

 A közép-európai jobbközép pártok együttműködését irányozza elő az a közös nyilatkozat, amelyet szombaton fogadott el az említett szervezetek Budapesten ülésező második konferenciája. A tanácskozás zárónapján született dokumentum előirányozza a választások során nyújtott kölcsönös segítséget is, elsősorban Lengyelország és Bulgária esetében, ahol már a közeljövőben sor kerül a megmérettetésre.
 
 

Vissza a kezdőlapra