Hírünk a világban
Érdemes befektetni Magyarországon

A kelet-európai és a dél-amerikai új piacok a Deutsche Bank egy tanulmánya  szerint egyre érdekesebbek a német befektetők számára, írja az  Abendblatt.

Itt az államkötvények kamatai magasabbak, mint a  németországiaké, illetve a német zálogleveleké. Az természetesen itt is érvényes, hogy minél magasabb a remélt hozadék, annál nagyobb a kockázat. Magas hozamra korlátozott rizikó mellett Magyarországon, Csehországban és Lengyelországban van a legjobb esély. Ezekben az országokban az árfolyamok részben az euróhoz igazodnak, az árfolyamkockázatok könnyebben felbecsülhetők, mint a többi fejlődő piacgazdaságban. Ezekben az országokban meg akarnak felelni a maastrichti követelményeknek, és ez hosszú távon gazdasági stabilitáshoz vezet.
Számos befektetési társaság hozott létre konvergenciaalapokat,  amelyek az EU-tagjelöltek kötvényeire építenek. Szakértői becslések szerint a  befektetők itt középtávon nyolc százalékos kamattal számolhatnak.

Visegrád: nyitás Ausztria felé? Belügyminiszteri találkozó

Magyar, cseh, szlovák és lengyel kollégáival találkozik pénteken Pozsonyban az osztrák belügyminiszter, Ernst Strasser. A Presse cikke szerint a találkozó középpontjában a szervezett bűnözés elleni együttműködés elmélyítése áll. Strasser cáfolta a hírt, mely szerint a találkozó keretében a temelini atomerőműről is tárgyalna Stanislav Gross cseh belügyminiszterrel.

Vissza a kezdőlapra