Zárjuk le a XX. századot!
Ha politikai szempontból kell értékelnünk, a magyarok számára a XX. század csak veszteséget hozott. A század politikai teljesítménye rossz, sőt katasztrofális.
Ha ezzel egyetért, kattintson IDE az aláhúzott szövegre, s a megjelenő levelet, akár egy szó beírása nélkül, küldje el. (A továbbiakban ez csak mint EGYETÉRTEK felirat fog szerepelni.)


A legjobb, amit mondhatunk annyi, hogy legalább most, a XXI. század hajnalán megszületőben van felemelkedésünk reménye.

      EGYETÉRTEK


A remény, amelyről beszéltem nem a semmiből, s még csak nem is kizárólag a mai vezetők munkája révén született meg. Mai reményünk 56-ba gyökerezik.

      EGYETÉRTEK
Ám nemcsak politika van a világon. A kultúra és a tudomány terén sokkal jobban állunk. Zeneszerzők, képzőművészek, költők, írók, tudósok.
Van kire büszkének lennünk, s miattuk talán nem kell szégyenkeznünk gyermekeink unokáink előtt amiatt, hogy a "múlt században" születtünk.
      EGYETÉRTEK
Általánosságok szintjén azonban nem jó megállni.
Kérem írja meg - (lényegében a fenti kattintásos módszerrel, mindössze annyi eltéréssel, hogy a levél subject sorába, a már beírt kategória mellett nevezze meg az ön által legjobbnak tartott személyt) - kit tart a XX. század legjobb magyar
zeneszerzőjének
írójának,
költőjének,
festőjének,
szobrászának,
tudósának,
sportolójának.    Már működik ez is, elnézést azoktól, akiknek nem sikerült reagálni, a mi hibánk volt.

Jó lene azt is felmérni, hogy olvasóink kire büszkék a XX. század magyar

egyházi vezetői,
politikusai,
újságírói

közül.

Elhunyt vagy legalább az aktív élettől visszavonult személyeket lehet csak megjelölni.

Ez az oldal több szempontból kísérlet. Talán egyszerűbb lett volna a szokásos közvéleménykutatási módszert alkalmazni, de úgy láttuk, azoktól sokan távol tartják magukat. Pedig nem fáj megnyomni a gombot, tessék kipróbálni.
Most, ha valaki minden kérdésre felel, egy jó tucat levelet küld majd, de csak néhány szót kell írnia. Egy német képeslapról vett kifejezéssel érve, íráslusta emberek is képesek lesznek megfelelni a feladatnak.
Ha holnap minden látogatónk válsszolna, alighanem máris értékelhető szellemi fénykép alakulna ki a Magyar-Hon-Lap olvasóiról. Munkára fel! Csak úgy tudjuk lezárni a századot, ha értékeljük is. A legtöbb levelet kapó személyekkel a következő időkben alaposan foglalkozunk majd, tehát a válaszadással egyfajta szerkeszői munkát is végeznek az olvasók!
 
 

Vissza a kezdőlapra