Fidesz-győzelem Géberjénben a polgármester-választáson
 
Fideszes polgármestere lesz az önkormányzati ciklus hátralévő csaknem két esztendejében a szabolcsi Géberjénnek, miután a vasárnapi időközi választáson a párt jelöltje, Kovács Sándor legyőzte az MSZP-s Zahorán Sándort.

Tóth Tünde Mariann, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település jegyzője az MTI-nek elmondta: Kovács Sándor a leadott érvényes 291 szavazat 53,76 százalékát szerezte meg, 157-en voksoltak rá.

Zahorán Sándor 135 szavazatot kapott, az érvényes voksok 46,24 százaléka lett az övé. Az időközi választáson a 466 szavazásra jogosult helyi lakos közül 294 járult az urnákhoz, így a részvétel 63,09 százalékos volt.

A leadott 294 szavazat között két érvénytelent találtak.

A vasárnapi időközi választást azért tartották, mert egészségügyi okok miatt lemondott Géberjén korábbi polgármestere, a független Balogh Miklós. A választás eredménye - amennyiben kifogás nem érkezik ellene - három nap múlva válik véglegessé.
 
 

Garaboncon Koma László független jelölt győzött a
polgármester-választáson

Az egyetlen jelölt, Koma László vállalkozó lett a dél-zalai Garabonc polgármestere. A vasárnapi időközi polgármester-választást azért tartották, mert egészségi okok miatt augusztusban lemondott a 820 lakosú település első embere.

László Árpád, a helyi választási bizottság elnöke az MTI-nek elmondta, hogy az egyetlen jelöltre, a függetlenként indult eddigi alpolgármesterre, Koma László vállalkozóra a szavazásra jogosult 616 polgárból 209 adott le érvényes szavazatot.  A voksoláson 213-an jelentek meg, ez 34,5 százalékos részvételi arányt
jelent.

Garabonc új polgármestere tiszteletdíjasként kívánja ellátni feladatát. Az alpolgármester személyéről - aki szintén társadalmi státusú lehet - még ebben a hónapban szavaz a község képviselő-testülete.

MTI
Vissza a kezdőlapra