Hogyan lesz Interneted ingyen?
Ma már misem egyszerűbb. Persze az szükséges, hogy legyen számítógéped, modemed és egy böngésző programod.

Eddig ezeken kívül kellett legyen egy szolgáltatód, akinél előfizethettél. Több változatban, de soha nem túl olcsón. Erre rájön még a telefon ára. Eredmény: nem hemzseg még a házi internet kis hazánkban.

Mert egyszeri alkalomra több család kiizzad magából egy számítógépre valót. De a rendszeres kiadást kevesen tudják vállalni.

Idén két dolog történt, ami javítja a helyzetet. Az első a Matáv átalány ajánlat: havi 4000 Ft-ért naponta 18:00 után és másnap 7:00 előtt, ünnepnap pedig már 15:00 órától bárki annyi helyi beszélgetést folytat, amennyit csak akar. Az Internetre csatlakozás is helyi beszélgetés.

A másik decemberi hír: megjelent az ingyenes Internet szolgáltatás. Két cég is ajánlja, hogy jó minőségű kapcsolatot biztosít, ingyen.

A kettő közül most a freestart rendszerét ismertetjük. Ezt most csak azok vehetik igénybe, akik 1. körzetszámú telefonnal rendelkeznek. Jövőre lefedi az országot.

Akinek jelenleg is van Internetje, hívja be a http://www.freestart.hu címet. Keresse meg, hol van a honlapon az ingyenes Internetre való bejelentkezés. Erre kattintva megjelenik egy adatlap. Ki kell tölteni, - alaposan áttanulmányozva az üzletszabályzatot - s pár pillanat múlva megvan a belépéshez szükséges felhasználó név és a jelszó.

De mit tegyen, akinek nincs Internetje, de megvan minden kelléke? Több olyan háztartás van ugyanis, ahol e-mailezésre használták a rendszert, de az Internetet drágának találták.

Nos számukra is van jó megoldás: csak el kell indítani a telefonos behívást, 51 202-202, majd felhasználónak beírni, hogy start, jelszónak, ugyancsak hogy start, s on line leszünk. Ekkor ugyan nem tudunk még böngészni, de a böngészőbe be kell írni, a http://www.freestart.hu címet. Amikor a freestart oldal bejelentkezik, mindent úgy kell tenni, mint fent. Az adatlapra már természetesen normál nevet és használható jelszót kell írni.

A híradások szerint három nap alatt tízezer bejelentkezés történt. Valószínűleg komoly bevételkieséssel kell számoljanak az eddigi Internet szolgáltatók.

De miért fizetnénk valamiért, amit ingyen is megkapunk? - Erre a látszólag költői kérdésre még visszatérünk. Addig is jó próbálkozást az új lehetőségek okos kihasználását kívánja a Magyar-Hon-Lap. Hiszen olvasói számának növekedését reméli az új helyzetben.

Vissza a kezdőlapra