Nem is olyan szép az új szerb világ...
Az Ellenállás mozgalom sajtószolgálata közleményt adott ki a szerdán este Zentán történt brutális rendőri fellépéssel kapcsolatban, amikor megvertek és megkínoztak egy magyarországi újságírót.

„Az Ellenállás népi mozgalom zentai szervezete a legerélyesebben tiltakozik a helyi rendőrállomány egyes tagjainak minősíthetetlen viselkedése és eljárása miatt, aminek szenvedő alanyaként 2000. november 22-én az esti órákban brutálisan megverték és megkínozták Aradi Péter magyarországi újságírót. A Bali vendéglátóipari létesítményben vacsoráját fogyasztó külföldi vendéget két részeg zentai rendőr támadta meg, akik nem ismeretlenek már a lakosság és az Ellenállás mozgalom előtt, hiszen már korábban is több hasonló kirívó eset elkövetői voltak. A rendőrök Aradi Pétert leteperték, a szájába dugták a pisztolycsövet és azzal fenyegették, hogy szétlövik a fejét, majd leütötték és kihurcolták az épületből. Ezt követően előállították és az őrszobára vitték, ahol folytatódtak a verések és folyamatos kihallgatás után csak másnap délelőtt engedték szabadon.”

A közlemény a továbbiakban leszögezi, hogy „az Ellenállás népi mozgalom zentai szervezete követeli, hogy az illetékesek vizsgálják ki a történteket, az ügy lezárásáig pedig függesszék fel állásából a brutális támadás két elkövetőjét, Marinković és Kojić rendőröket.

Megengedhetetlennek tartjuk, hogy az októberi fordulat és az ország demokratikus átalakításának megindulása után is a rendőrségi önkény és erőszak uralkodjon az utcákon és a nyilvános létesítményekben.” Az Ellenállás mozgalom közleményéhez mellékelték a sértett által tett bejelentésről készült rendőrségi jegyzőkönyv másolatát is.Ezt a drótpostán kapott hírt rosszkedvűen olvastuk. Nem tudjuk, miért nem zeng az ügyről a magyar sajtó, és bánatosak vagyunkk, mert a hír arra utal, csak a hatalom változott odaát, a rendszer nem.

A hálón találtunk néhány Aradi Pétert, közülük csak egy újságírót. Zenei témák érdeklik, eszperantó cikket is írt valaki ezen a néven. Egyik sem indokolja a fenti támadást.

Feltételezzük, hogy az   Ősz és tavasz között  című írás szerzője élte át a zentai kalandot.
 

Vissza a kezdőlapra