Nyílt levél a pártvezérhez

 Szerbia Szocialista Pártja vracsári (Belgrád egyik községe, itt van Magyarország nagykövetsége is) községi szervezetének egyik vezetője, Milorád Mándics – Manda nyílt levéllel fordult Szlobodán Milosevicshez, s a következőket üzente neki:  „Elvesztettük a választásokat, ne engedje meg, hogy elveszítsük arculatunkat!”

„Tisztelt elnök úr! Vracsár szocialistái tudják leginkább, mit jelent a pártfegyelem és a pártmunka. Ezeket a választásokat elveszítettük, mi a községieket, ön pedig az elnökit, azonban ne engedje meg, hogy elveszítsük az arculatunkat és a büszkeségünket. Gratuláljunk a győzteseknek, a nép győzött” – olvasható a közismert belgrádi színész levelében.
Arra kérte Milosevicsot, ne engedje meg, hogy a környezetében levő hazugok és tehetetlenek a rossz felméréseikkel és hazugságaikkal a népet, az elnököt és a szocialistákat összetűzésekbe hajtsák. „Higgyen nekem, ők már régóta nem önt, a párt tagságát, az államot védik, hanem csakis és kizárólag saját egyéni érdekeiket!!! Minden valódi szocialista számára nem létezik második, sem pedig bármilyen következő forduló” – tanácsolta Milosevicsnek Manda.  Kiemelte még, hogy gondolatait az elmúlt napokban igen sok szocialistával ismertette, azok pedig egyetértettel vele. Éppen ezért a követezőt kérdezte még a levelében: „Meddig védelmezzük még a tolvajokat, a hazugokat, a bűnözőket, akik a pártunk élén állnak?"  Elmondta még, nem adja vissza pártkönyvét, így Szerbia Szocialista Pártjából őt csak kidobhatják. "Nem adom vissza. Tegyék meg ezt azok, akik miatt én és mások is pirulunk, szégyenkezünk miközben a városunk utcáit rójuk, de akkor is, amikor a szomszédainkkal, a barátainkkal találkozunk, családtagjainkkal beszélgetünk” – emelte még ki levelében az ismert szinész.

 Hírforrás: Beta


Kostunica itt még bizakodva néz a kamerákba és talán a jövőbe is:

Az eredménynek sokan és önfeledten örültek:
Szerda este a hatalmas tömeg már tőle várta, hogyan tovább:

Az elképzelés, hogy akár általános sztrájkkal is ki kell kényszeríteni a tények elimerését a bukott hatlomtól, nem veszélytelen:
 


De talán némi bátorsággal megoldható lesz:


Vissza a kezdőlapra